ET ØGET PRODUKTIVITET MED NYT LEDELSESSYSTEM
BAGGRUND
Der er flere måder at øge produktiviteten på, og som oftest skal en ledelse spille
på flere tangenter for at skabe mærkbare resultater. En leder skal både kunne
udnytte sine personaleressourcer mere effektivt, udnytte kapitalapparatet (f.eks. maskiner, bygninger m.v.) bedre, sine råmaterialer osv. Det stiller meget store krav til ledelsen på alle niveauer i virksomheden. Ved en af Novo Nordisk store pakkerier blev det således besluttet at øge produktiviteten igennem et ambitiøst lederudviklingsprogram med det formål at gøre lederne i stand til at prioritere og udnytte ressourcerne optimalt. Det bad de Copenhagen Impact hjælpe dem med.
OPGAVEN
I tæt samarbejde med Novo Nordisk egne ressourcer gennemførte Copenhagen Impact et fem måneders projektforløb med involvering af fem ledere og ca. 100 medarbejdere, som har ansvaret for seks produktionslinjer og mere end 20 produktvarianter. Omdrejningspunktet i lederudviklingen bestod af træning ved workshops samt ugentlig ledelsescoaching. Ved workshops blev lederne trænet i operationelle metoder og udviklede sammen med CopCienhagen Impact de nødvendige værktøjer, såsom KPI tavler til synliggørelse af udfordringerne og løbende driftsopfølgning, problemløsningsværktøjer m.v. Dette arbejde blev understøttet med to ugentlige coachingseancer á fire timer i fem måneder til hver af de fem ledere. Fokus i coachingen var den daglige styring af den enkelte leders driftsopgaver, facilitering af tavlemøder, daglig prioritering og opfølgning, problemløsning, roller og ansvar samt medarbejderinvolvering i nævnte discipliner.
RESULTAT
Der blev gennemført mange forandringer i perioden. Blandt de direkte resultater fra projektet kan nævnes følgende:
-
•Overall Equipment Efficiency (udnyttelse af produktionsapparatet) blev forbedret fra 24% til 48%.
-
•Bedre KPI tavler med mulighed for at se problemer hurtigere, agere proaktivt og følge op på igangsatte aktioner.
-
•En mere synlig ledelse, der coacher og udvikler sine medarbejdere.
-
•Højere grad af ”empowerment” blandt medarbejderne og dermed et kompetenceløft af hele organisationen.
-
•En ledelse, der trækker i samme retning, taler samme sprog og har samme daglige prioriteter på tværs af produktion og supportenheder.